Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Saslik recept

Saslik recept

A török múltú saslik, hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Íme egy recept, hogy garantált sikerünk legyen.

A saslikot főleg vallási okokból, marhahúsból készítik Törökországban. Hazánkban inkább a csirke húsból készült verziója népszerűbb. Lényegében bármilyen húst és zöldséget használhatunk, amely grillezésre is alkalmas. A saslik eredete a vándorló Törökökhöz vezethető vissza. Akkoriban, a kardjukra húzták a hús darabokat és tábortűz felett sütötték meg. Így nyerte el ma nyárs formáját is. 

Szinte mindenki készített már kerti grillezés közben saslikot. Így rengeteg verziója ismert. Első lépésben szükségünk lesz nyársakra.

Hozzávalók: 

  • 0.5 kg csirkecomb filé
  • Kaliforniai paprika
  • Vöröshagyma
  • Friss menta
  • Római kömény
  • Olívaolaj

A hozzávalókat vágjuk egyenlő kockákra és helyezzük egy tálba. Fűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel, vágjuk apróra a menta leveleket majd keverjük el alaposan a hozzávalókkal olíva olaj segítségével. Ezután hagyjuk pácolódni a húst 1 órán keresztül hűtőben. Ezután a nyársakra húzzuk fel az alapanyagokat. Nincs más dolgunk, mint begyújtani a grillünket és parázs felett minden oldalát pirosra sütni. Az égési sérülések elkerülése miatt használjunk csipeszt vagy lapátot! Miután elkészültünk, frissen fogyaszthatjuk. Javaslunk hozzá kenyérlepényt, pitát és friss salátát.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek